Week van de Amateurkunsten

De hoogmis voor lokale kunstenaars

Wat is de WAK?

De Week van de Amateurkunsten is dé jaarlijkse kunstweek in Vlaanderen en Brussel. Met twee miljoen zijn ze, de acteurs, fotografen, dichters, schilders, muzikanten, tekenaars, performers, schrijvers, zangers, filmmakers en dansers die uit passie en goesting kunst beoefenen in hun vrije tijd. Tijdens de Week van de Amateurkunsten tonen ze hun werk aan het brede publiek. 

Ook in Hoogstraten kan je als amateurkunstenaar jaarlijks rekenen op een creatief project om je kunnen/kunsten te tonen.

www.wak.be 

Voorbije edities

De afgelopen jaren kon je genieten van diverse kunstprojecten in het kader van de WAK. In 2018 werd een expositie georganiseerd in het oude rusthuis van Hoogstraten, in 2017 stelden kunstenaars hun eigen ateliers open tijdens een kunstroute, de jaren daarvoor vond je kunst in vitrines, kon je een kunsten- en ambachtenmarkt bezoeken op het Begijnhof, installeerden we een podium aan de Laermolen,...

Zelf deelnemen als kunstenaar?

Wil je zelf een keer deelnemen aan de Week van de Amateurkunsten? Jaarlijks lanceert het stadsbestuur een open oproep voor. Vanaf dat moment vind je op deze pagina ook een deelnameformulier. In afwachting kan je ook al steeds je interesse doorgeven aan de dienst cultuur. Zodra we werk maken van de volgende editie geven we je een seintje. 

 

Impressie van de editie 2018: Expo Kunst Buiten