CoderDojo Hoogstraten

met de steun van Stad Hoogstraten

Vanaf 7 september 2019 slaan Stad Hoogstraten en CoderDojo de handen in elkaar. Samen met een groep vrijwilligers willen we de komende generatie mee klaarstomen voor de digitale toekomst. Elke maand wordt er een gratis digitaal knutselatelier ingericht voor kinderen tussen 7 en 17 jaar, waarbij ze gecoacht worden. Er wordt géén les gegeven, de nadruk ligt op proberen, opnieuw proberen en van elkaar leren.

CoderDojo mag je gerust een 'digitale jeugdbeweging' noemen. We proberen kinderen op een laagdrempelige manier te laten kennis maken met de wereld van IT. We hebben gratis, lokaal verankerde codeerclubs (voor alle jongeren tussen 6 en 18 jaar) verspreid over België.

Ontdek meer over CoderDojo Belgium!

Leren programmeren voor kinderen

Kinderen leren tijdens de CoderDojo-sessies programmeren en omgaan met technologie. We beginnen met eenvoudige spelletjes in Scratch en gaan dan steeds verder. Microbits, Arduino, MakeyMakey, Mbots,... Alles kan en alles mag. Het beste? Je mag het zelf doen. Vanaf 7 september dus ook in Hoogstraten. Als alles goed loopt zal je vanaf dan iedere eerste zaterdag van de maand van 9u00 tot 12u00 kunnen komen programmeren in de Coderdojo Hoogstraten! 

Wat doet een coach dan!?

Om onze werking te kunnen blijven garanderen, zijn we nog op zoek naar extra vrijwilligers die zich 1 keer per maand kunnen engageren om te komen helpen. Je hoeft echt geen programmeurwonder te zijn om bij ons vrijwilliger te worden. Iedereen met zin in een digitaal bad is welkom en je krijgt uiteraard ondersteuning van ons! Een coach moet vooral interesse hebben in technologie, zin hebben om dingen uit te leggen en nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen. Kinderen kunnen vaak heel veel zelf, maar hebben soms een andere blik of een klein duwtje in de juiste richting nodig.

Zin om de nieuwe digitale generatie mee klaar te stomen? Zelf zot van technologie maar zoek je nog een excuus om met ledlampjes en draadjes te prullen? Heb je één zaterdag in de maand tijd om de held(in) van de club te worden? Kom gerust eens vrijblijvend langs tijdens onze infosessie, op 22 mei 2019 van 20u tot 22u in de bibliotheek in Hoogstraten. Of stuur een mail naar cultuur@hoogstraten.be of coderdojohoogstraten@gmail.com voor meer informatie! De coördinator Wannes De Loore helpt je graag verder. 

Ik ben niet technisch, maar ik wil wel helpen

Joepie! Jij bent de praktische regulatie van de zaterdagochtend.Jij zorgt ermee voor dat iedereen zijn naamkaartje heeft, dat de inschrijvingen juist zijn (we hebben daar een app voor) en dat alle andere praktische en administratieve beslommeringen worden geregeld. Zodat de kinderen alleen moeten leren coderen. Je bent dus ook meer dan welkom om te komen helpen. We zien je graag op 22 mei. Een mailtje sturen kan ook altijd. 

Praktisch